Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2017 00:11 - 147 години от рождението на Ленин
Автор: gevara01 Категория: Политика   
Прочетен: 304 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес 22 април 2017 г., отбелязваме 147-а годишнина от рождението на великия Ленин
22 април-Рожден ден на вожда на международния пролетариат Владимир Илич Ленин!
22 април Рожден ден на Българската работническо-селска партия. 31 май- решение на СГС!
Общото не е само рождената дата.Примери:
Ленин отказва всякакви награди и привилегии с думите:”…През целия живот сме се борили идейно против възвеличаване на личността на отделния човек Въпреки, че ордена „Червено знаме” е учреден още през 1918 г. Ленин не е бил награден с този орден-той не приемал никакви награди. Удивителна скромност,простота, решителен отказ от различни привилегии, ползи и награди били характерни черти на Ленин в отличие от други ръководители. За сравнение наградите на Сталин са 27 правителствени, в това число 2 звезди на герой на СССР. На Хрушчов наградите са 37 в това число 4 звезди на герой на СССР. Най-награждавания човек в света-Брежнев, просто физически не е можел да облече туниката си с 117 награди и 5 звезди на герой на СССР.
Единствената партия в България, която декларира,че на власт ще спазва петте най-важни принципа на Парижките комунари е Българската работническо-селска партия. Цитирам Манифеста /Програмата/ от 7 ноември 1996 г.на БРСП: „…………Второ , поради умишленото непризнаване и неприлагане на принципите на марксизма за държавата. Това особено брутално покушение беше извършено върху основните принципи на социализма за държавата - онези 5 ръководни начала, които са задължителни като мерки за разбиване на старата и изграждане на новата, социалистическата, държава. Беше изключително лесно върху капиталистическата основа на общественото производство да бъдат извратени, да бъдат опорочени принципите на научния социализъм, т.е.онези принципи на ортодоксалния марксизъм, които изграждат социализма като политическа система, всички онези постулати на марксизма за държавата, които след смъртта на Ленин до ден днешен бяха грубо стъпкани и забравени. Това са 5 основни принципа, насочени срещу кариеризма, беззаконията, разхищенията и корупцията в държавата, срещу феодалната неприкосновеност на привилегиите и произвола на самодържавието - срещу всичко онова, което беше проникнало като проказа така дълбоко в печалната ни действителност. Тези 5 принципа изпълват със съдържание социалистическата държава като класова, а не "народна държава", каквато бе обявена във всички страни на "световния социализъм". "Народната държава", подложена на унищожителна критика от Маркс, Енгелс и Ленин, е една идеална държава, утопична и невъзможна в класовото общество, в което искаме или не - живеем, една безсмислица в научното обясняване на същността на държавата, но изключително удобна за всяка управляваща плутокрация за лесно манипулиране на обществото,изразяващо се в "сплотеността на народа", "единството на нацията" и др.под. за формиране на класов мир и класово сътрудничество”.
Петте принципа са:
1. Работната заплата на всички висши длъжностни лица без изключение трябва да бъде равна на заплатата на един обикновен работник, т.е. на средния работник.
2. Отменяване на паричните и изобщо на всякакви привилегии на чиновниците, особено на висшите.
3. Отменяване на всякакви пари за представителство и представителщината.
4. Пълна изборност за всеки на всички длъжностни места.
5. Сменяемост по всяко време на всички длъжностни лица без изключение.
Аз виждам прилики между Ленин и БРСП. Вие, приятели, виждате ли?
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gevara01
Категория: Политика
Прочетен: 334859
Постинги: 196
Коментари: 84
Гласове: 62
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930