Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2018 22:01 - Разбита опасна терористична група във Венецуела
Автор: gevara01 Категория: Политика   
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Превод от испански език
Министерство на Народната власт за вътрешните работи и правосъдието
Комюнике
Министерството на народната власт за вътрешните работи, правосъдието и мира на Боливарска република Венецуела съобщава, че днес, 15 януари 2018 г., е разбита опасна терористична група след сблъсък със силите за сигурността и поддържането на мира в Републиката.
Тази престъпна група след като открадна един държавен хеликоптер, е отговорна за извършването на жестоки престъпления като изстрелване и хвърляне на взривни устройства срещу сградата на Върховния съд и срещу терасата на Министерството на народната власт за вътрешните работи, правосъдието и мира (където по това време на 27 юни, 2017 г. се чества Денят на журналиста).
Тези действия застрашиха живота на невинни хора, включително на деца в предучилищна възраст, чиято школа се намира в сградата на седалището на нашия Върховен съд. Те също така са отговорни за нападението на 18 декември 2017 г. срещу отряда на Националната гвардия, разположен в Сан Педро де Лос Алтос, селище в щат Миранда, откъдето откраднаха военни оръжия, за да бъдат използвани за действия срещу мира на венецуелския народ.
Тези терористи, които бяха тежко въоръжени с оръжия с висок калибър, откриха огън срещу служителите, отговарящи за тяхното залавяне, и се опитаха да взривят превозно средство, натоварено с взривни вещества, като трагичният завършек на тези действия беше смъртта на двама служители на Боливарската национална полиция и петима сериозно ранени. Нашите служители бяха атакувани от насилниците, когато се договаряха условията за тяхното предаване и охрана. Членовете на тази терористична клетка, които оказаха въоръжена съпротива, бяха убити и пет престъпници бяха заловени и задържани.
Действията на нашите специални сили, които благодарение на едно задълбочено разследване откриха местонахождението на тези убийци, им попречиха да разгърнат коварните си намерения, включващи експлозии на коли-бомби на обществени места и осъществяване на други терористични актове, които най-брутално и с цинично самочувствие бяха обявени в социалните мрежи и медиите от членовете на тази банда.
Ние поздравяваме за всеотдайната работа всички полицейски и военни служители, участвали в операциите за неутрализиране на тази терористична група. С дълбока болка изразяваме нашето вечно признание към онези, които паднаха в борбата за изпълнение на свещената си клетва за служба на нашата Родина. Надяваме се за скорошно възстановяване на нашите ранени служители.
Наш дълг е да подчертаем, че Боливарското правителство на Венецуела ще преследва неуморно и ще накаже всеки, който чрез престъпни действия, в разрез с Конституцията и законите, се опитва да наруши свещения мир и спокойствието на нашата Родина. Трудът на нашите полицейски сили и на нашите Боливарски национални въоръжени сили днес даде своя резултат в полза на Мира.
 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gevara01
Категория: Политика
Прочетен: 334939
Постинги: 196
Коментари: 84
Гласове: 62
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930