Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2018 22:53 - Декларация на БРСП
Автор: gevara01 Категория: Политика   
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                               Д Е К Л А Р А Ц И Я
на БРСП във връзка с решението на управляващите за изучаване периода на „комунизма”в 10-тите класове в училищата.

Почти три десетилетия управляващите партии, коалиции и правителства извършваха престъпления след престъпления към държавата и народа на България: разрушена беше индустрията с отрасли, които отговаряха на модерното технологично развитие на съвременния свят, ликвидирано едро, модерно и производително земеделие, за да влезем в Европейския съюз закриха 4-те малки реактора на АЕЦ Козлодуй, разпродадоха на бърза ръка крупни промишлени предприятия, които вече не работят, приватизираха електроснабдителната и телекомуникационни системи, като печалбите от тяхната дейност се изнасят извън граница:крупни енергийни проекти с изключително значение за икономиката, сигурността и стандарта на народа ни, бяха отклонени от от изпълнение в интерес на западните финансови корпорации и западните империалистически държави, социалната система беше поставена на колене- вече нямаме надеждно здравеопазване, в упадък е учебното дело отгрижвано през векове от нашия народ-за първи път, след началото на турското робство през ХІV и ХV век, у нас се закриват училища.
Сега вече нацията и държавата са поставени пред опасност от изчезване от историческата сцена-никога не е имало толкова ликвидирани селца,обезлюдени малки градове, емигриращи млади поколения, мизерстващи възрастни хора.
Системата за сигурност е неспособна да се справи с ежедневната престъпност, контрабанда и корупция
Сега сме свидетели на опита на управляващата групировка да извърши поредното и най-жестоко престъпление към нашия народ-да манипулира душите и съзнанието на българските деца. Предвидената програма, за включване в учебниците по история на периода между 1944 и 1989 год., цели не да даде знания, а да изкривява съзнанието на подрастващите поколения. Фактът,че този период е наречен „комунизъм”, какъвто период не е имало в България,говори,че няма да става въпрос за история, а за чиста политика, която се вкарва в училищата в нарушение на законодателството и с която се цели да се очерни и оклевети социалистическия период сред подрастващото поколение. Ще наруши родителските и семейни възпитателни традиции на децата.Престъпление е, също така и спрямо учителите, които ще трябва да внушават лъжи на своите ученици, което ще доведе до нарушаване на техния авторитет.
За това как ще се осветява този период, говори политическото пристрастие, с което се осветяваше периода след освобождението от турското робство в досегашните учебници по история, което обслужваше контрареволюционните среди в нашата страна и интересите на международните либерални идеологически централи, като се прилагаше обилна русофобия и отричане на такива явления като държавни преврати и откровен фашизъм.
За тази тенденция красноречиво говори и изказването, което се направи, при представянето на председателството на Съвета на ЕС от България в Страсбург, премиерът на ГЕРБ-Бойко Борисов, в което определи периода, в който сме били в една система със страните от Вишеградската четворка, като период на „нищета” и „когато имаше банани само за нова година”. А истината говори, че този период на нищета 95% от българите придобиха собствени жилища и около 50% имаха втори имот-вила или къща на село, а именно през периода на ”комунизма” българите започнаха да имат банани на трапезата си.
Защо се прибягва към тази акция? Защото 30 години са исторически период, през който народите изграждат нови държави.Сравнение се натрапва с периода именно след 9-ти септември 1944 год., когато беше изградена нова икономика и нова социална система , а безплатното здравеопазване успя да ликвидира социално разпространени болести. Това сега трябва, в интересите на богатите, да се отрече, но след като няма аргументи, ще използват политически внушения и манипулации.
Включването на политически внушения в учебниците на нашите деца е престъпление, както на днешния ден, така и към бъдещите поколения.
Но който сее ветрове, ще жъне бури!
София, 21.01.2018 год. БРСП
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gevara01
Категория: Политика
Прочетен: 334306
Постинги: 196
Коментари: 84
Гласове: 62
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930