Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2020 14:58 - Франция-стачката продължава до отмяна на пенсионната реформа
Автор: gevara01 Категория: Политика   
Прочетен: 347 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ckRock, wOffprint of Informations ouvriиres, n ° 585, петък, 3 януари 2020 г.

 

Макрон, лакей на пенсионните фондове!

31 декември президентът Макрон говори по-дълго от обикновено: 18 минути. Не веднъж думитестачка“, „железопътни работници“, „RATP“ ... дори бяха произнесени. Не веднъж той произнася думите, които фокусират вниманието на страната: стачка, железопътни работници, транспорт, RATP. Предполагайки да разгледа събитията от изминалата година, нямаше и дума за смъртта на Стив в Нант, нито за другите жертви на войските на Кастанер.

Макрон и Филип, както и Бергер, бяха призовани много добре в средата на декември за примирие и спиране на стачките ... нищо не работеше, нито правителствената пропаганда в медиите, нито маневрите за разделяне на работниците, за изолиране на стачките , да прекъсне стачката. Нямаше примирие. В SNCF, в RATP и в някои рафинерии, стачката, разчитайки на общи събрания, беше подновена.

31 декември Макрон порази: „Реформата трябва да бъде завършена“. Това е отговорът на неговите господари, финансира капитала и пенсионните фондове. 1 януари г-н Cirelli, президентът на френския клон на американския финансов гигант Blaas, се издигна до ранг офицер на Почетния легион.

BlackRock е в стартовите блокове, за да получи ръцете на милиардите пари за пенсиониране, които са го избягали до този момент във Франция. Този 31 декември Макрон умножи хитростите, лъжите и манипулациите. Той каза: „Искам да продължим да споделяме богатството, създадено в бизнеса“. През 2019 г. Франция победи рекордите за изплащане на дивиденти на акционерите, на Пино, Арно, Болоре, Буйгес ... и Лари Финт (американски шеф на BlackRock, наскоро получен в Елисейския дворец).

Това правителство, което лежи колкото може, това правителство, подкопано от разкритията за тесните и красиво възнаградени връзки на няколко от своите членове с пенсионните фондове, с горните кръгове на финансовия капитал, иска да заложи всичките си.

През последните дни в химическата промишленост от адвокатски екипажи от адвокати започнаха призиви за стачка за следващата седмица.

Конфедерациите CGT и FO, заедно с FSU и Solidaires, призовават да "усилят мобилизацията и да нанесат удар за победа".

В няколко сектора, в SNCF, RATP, образованието ... се свикват общи събрания, започващи в понеделник, 6 януари, за да се вземе решение. Това е най-неотложната задача в момента.

 

Макрон, 31 декември:

Очаквам правителството на Едуар Филип да намери пътя към бърз компромис по отношение на принципите, за които току-що припомних“.

Разпореждането е адресиранодо синдикалните организации, които го искат“. За Макрон могат да съществуват само профсъюзи, които подписват да прилагат политиката му за ликвидиране на социалните завоевания.

Макрон: „Реформата трябва да бъде завършена. Това е въпрос на справедливост и социален прогрес. "

На общо събрание на железопътните работници в Нимес, 2 януари, член на Unsa: „Банкер в солидарност не съществува. За две години и половина той е взел всичко възможно от работниците. Какво ще остане?

Неговите желания: осемнадесет минути глупости. “

 

Президентът на BlackRock Франция се издигна до чин офицер на Почетния легион

Жан-Франсоа Сирели, президент на френското дъщерно дружество на известния вече американски пенсионен фонд BlackRock (7 трилиона долара), току-що бе награден офицер от ордена на Почетния легион от правителството, ден след желанията на Макрон!

Сирели е бивш администратор на Франция на Международния валутен фонд (1989-1991 г.). Той влезе в кабинета на Жан-Пиер Рафарин през 2002 г. и работи пряко върху пенсионната реформа от 2003 г. (Законът на Филон). През 2004 г. той бе избран за изпълнителен директор на GDF, където той организира приватизацията и сливането със Суец.

През 2015 г. беше обявен за президент на BlackRock France. През 2018 г. той се присъединява къмКомитета за обществени действия 2022 г.“, натоварен от Едуар Филип за изготвяне на рамката на приватизацията на цели слоеве публични услуги и унищожаването на статута на държавния служител.

Допълнително доказателство, ако е необходимо, за сблъсъка на правителството на Макрон с BlackRock: вестник Le Parisien разкри, че Cirelli освен това е в близък контакт с Фондацията на болниците на Франция, благотворителна организация, председателствана от ... Брижит Макрон!

 

Не можем да бъдем поколението, което жертва тези, които следват

Комюнике от колектива на танцьорите на Парижката опера след предложението на правителството да приложидядо клауза“.

Премахването на нашата пенсионна система, която въплъщава единството между поколенията на нашите над 70 професии, за да ни принуди в система, която изобщо не ни отговаря, ще доведе до разрушаване на крехкия баланс в нашия трудов колектив (…) ,

Предложено ни е лично да избягаме от мерките, за да ги видим само за следващите поколения. Но ние сме само малка връзка в верига на 350 години. Тази верига трябва да бъде удължена далеч в бъдещето: не можем да бъдем поколението, което жертва тези, които следват. Дори и с най-добри намерения в света, ние не можем да се съгласим на това, което се иска от нас (…).

Тъй като сме дълбоко тъжни от тази ситуация, защото искрено съжаляваме, че трябваше да разочароваме толкова много зрители, които биха се зарадвали да ни видят през празниците (...), предлагаме много кратко представяне, символ, послание, призив да защитаваме нашия балет, нашата институция, както и културното наследство на целия френски народ. "

 

В следващия брой на информацията ouvriиres

• Гледната точка на Даниел Кузневич, железничар, машинист и властен профсъюзист

"" В Creil имаме, по отношение на случващото се в компанията като цяло, много голямо мнозинство от машинисти, които стачкуват. Масовите срещи обединяват различни служби, понякога с подкрепата на Жълти жилетки, учители, пенсионери, избрани местни съветници и представители на ведомствени синдикални съвети. (...)

Синдикалният фронт е много обединен. Масовите срещи вървят много добре. Участваме в съвместни действия и сме обединени при едно и също искане: оттегляне на плана Macron / Delevoye. Това каза, че сега железничарите търсят реална подкрепа от други сектори, защото разбират, че правителството се надява да наложи своя план със сила и оставя ситуацията да се влоши. Стачката на железничарите и колегите от RATP (Парижката система на метрото) няма да е достатъчна. Така седмицата от 6-10 януари ще бъде определяща за продължаване на движението с надежда за победа. Трябва да има обща стачка "" (откъси).

 

Изявление от секцията за мотивация на UNSA по RATP от 29 декември (откъси)

„Мобилизацията на ниво метро и RER (крайградската мрежа на Париж) не отслабва“

„Решенията, обявени от правителството за реформата на пенсионната система, по-специално с изграждането на универсална система, базирана на точки, и края на специалните пенсионни системи и удължаване на трудовия живот до 64 години, засилиха решимостта на персоналът за заплащане. Мобилизацията по системи Metro и RER (крайградската мрежа на Париж) не отслабва. С уважение към съображенията за безопасност на железопътния транспорт, сигурността на пътниците и сигурността на персонала, ръководството на RATP публикува своята транспортна схема за 30 декември 2019 г. Решиха да отворят някои участъци от линията на метрото със силно намален персонал на влака, за да бъдат веднъж поръчани отново да заблуди обществените потребители. С това твърдение искаме да реагираме на пищните коментари на някои анализатори по телевизията BFM или други медии, които биха могли да обявят, че движението се изчерпва и да осветим какво е заложено в този вид експерименти. В момента ръководството разполага с 240 машинисти на влакове, от 2700 машинисти на метро (включен резервен персонал) и около 100 машинисти на RER от общо 870 (…).

 

Изявление на CGT Националната федерация на химическата промишленост (откъси)

• „От 7 до 9 януари нито една капка масло няма да има полза за тези, които искат да откраднат пенсиите ни!“

„„ Нефтяните работници, винаги присъстващи по време на големи мобилизации, са решили да предприемат координирани действия на всички обекти, така че от 7 до 10 януари нито една капка продукт няма да излезе от обектите на нефтената промишленост във Франция: рафинерии, депа и др. тръбопроводи, пристанищни съоръжения и др. (…).

Спечелването на оттегляне (от плана за пенсионна реформа) е въпрос на притеснение за всички работници, независимо дали за обществения или частния сектор! "

 

• Персоналът на кабината на Air France стачкува от 6 януари

Профсъюзът на пилотите Spaf, както и съюзът на стюардесите и стюардите, SNGAF, призовават служителите на кабината на Air France да стачкуват от 6 януари срещу реформата на пенсионната система. За пилотите „Spaf призовава за стачка в понеделник и вторник“, каза президентът на организацията. Миналата седмица Spaf определи съобщенията на правителството за бъдещето на CRPN, независимия фонд за допълнителни пенсии за персонала на кабината, като „„ неточни и недостатъчни “.

     Вторият представителен съюз на стюардите и стюардесите на Air France, SNGAF, призова от понеделник до четвъртък „всички служители в кабината да стачкуват“. SNGAF заяви, че „предложенията на правителството ще доведат само до чистото и просто изчезване на CRPN“.

   „Нашата профсъюзна роля не е да преговаряме за социална регресия, а всъщност да се борим с нея“, добави SNGAF, изразявайки своя „категоричен отказ“ „да“ виждам CPRN да умре, да видим старостта (на служители на кабинета) приватизирана "" и "" жертвата на поколенията "".

   (Източник: AFP, 2 януари)

 

Изявление на Националния адвокатски съвет (CNB) от 30 декември 2019 г.

„„ Твърда стачка от адвокати във Франция от 6 януари “

"" Службата на ЦНБ, съвместно с Конференцията на адвокатите и Парижката адвокатска колегия, отбелязва, че правителството остава глухо за критичното заседание

Изявление на Националния адвокатски съвет (CNB) от 30 декември 2019 г.

„„ Твърда стачка от адвокати във Франция от 6 януари “

"" Службата на CNB, в съгласие с Конференцията на адвокатите и Парижката адвокатска колегия, отбелязвайки, че правителството остава глухо за критичното положение на адвокатите и че слуша само онези професии, способни да блокират страната, няма друг избор отколкото да втвърди рамката на действия за стачка и блокиране, които ще се проведат от понеделник, 6 януари. Отказвайки всички диалози, правителството носи единствената отговорност за последствията от това движение за функционирането на съдебната система и правата на подсъдимите. Стачката ще започне в понеделник, 6 януари и ще продължи седмица. Тя може да бъде удължена (...).

По този начин CNB приканва адвокатите да се свържат със своите колеги адвокати и / или техните профсъюзи за информация относно условията на действие на местно ниво, бар по бар. "

 

Изявление от конфедерациите CGT и FO, с FSU, Solidaires, Unef и UNL (откъси)

"" В лицето на такова презрение от страна на президента и правителството, синдикалните организации CGT, FO, FSU, Solidaires, Unef и UNL призовават за създаване на условия за междупрофесионална стачка на амплитуда от 9 януари, с демонстрации навсякъде в земята.

„„ Те призовават за дебат от понеделник във всички предприятия, служби и места за обучение чрез организиране на масови срещи на работници, на които се плащат работници, студенти и училища при условията за успех на 9 януари и продължаването му от следващия ден. Те призовават събота, 11 януари, да бъде ден на демонстрация в цялата страна.

„„ За да спечелим, движението трябва да се разшири и разшири във всички професионални сектори от 9 януари. Организациите вече са решили да се срещнат отново от 9 януари 2020 г. “

Монтрей, 3 януари 2020 г.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gevara01
Категория: Политика
Прочетен: 334205
Постинги: 196
Коментари: 84
Гласове: 62
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930