Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2020 10:01 - Работник от Бергамо-Италия
Автор: gevara01 Категория: Политика   
Прочетен: 1064 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
maoist pcro.red@gmail.com [MAOIST_REVOLUTION]
Ние 8.4.2020 г. 23:07
Италия - Бергамо - градът на работника, избит от капиталистическата държава и правителството, национален и регионален / коронавирус
видео на maoistroad
pc 7 април - ОТ ПЕЧАТА НА БЕРГАМО СИЛНА И ОБЩА РАБОТА
т
английски текст
Казвам се Себастиано. Аз съм другар от Бергамо, работник в стоманодобивния завод в Далмин, член на „Слай Кобас“ за класовия съюз.
Не е случайно, че този район на страната, заедно с Бреша, е най-засегнат от пандемията CoviD19 в Италия, където е трудно да няма някои съквартиранти или членове на семейството, които са мъртви или болни от коронавируса.
Това, което преживяваме на кожата си, не е трагична съдба, а напротив, доказателство за много специфични отговорности.
Много често се среща тук усещането, че някой ще трябва да плати и много от работниците казват: ще им дадем сметката.
Проблемът е обаче, че условията за това да се случат трябва да бъдат изградени в момента. Това, което се случва, трябва да накара работниците и пролетариите да разберат, че вирусът е продукт на капиталистите и тяхната производствена система, основана на печалби, а не здравеопазване, вирус на Капитала, който направи условията за живот и социални условия и самите здравни заведения благоприятен терен за заразяване.

Статистическите данни в Бергамо показват, че това е районът с най-висока концентрация на работници в Италия, поради огромния брой фабрики: 4,1 завода на км 2, докато средното за страната е 1,6.
Резултатът е, че пациентите с коронавирус не са 9 000, както казват официалните статистически данни, а 100 000 според изчисленията на секретаря на федерацията на общопрактикуващите лекари, докато броят на смъртните случаи за CoviD19 не е 4500. Реалният брой е двойно по-голям от официалния (включително голям брой онези, които бяха бързо погребани, без дори тест за тампон), както трябваше да признае местният местен вестник „L"Eco di Bergamo“.
Но тези статистически данни все още крият клането на възрастни хора, съкратено поколение, 1 на 10 са мъртвите в старческите домове, умишлено оставени на себе си, консумативи по възраст, защото те вече не са продуктивни, клане, което вика за отмъщение ,

Здравните работници поеха огромно предизвикателство, когато бяха изпратени да осуетят влиянието на вируса от наказателните власти и плащат много висока цена, както се вижда от ужасяващото прогресиране на смъртните случаи сред лекарите, докато не е случайно, че и до днес липсват ни данни за това колко медицински сестри и здравни работници са умрели при това клане.
Ние признаваме храбростта и усилията на тези работници, но те не трябва да бъдат герои, според риториката на господарите и тяхната държава, което означава, че трябва да работите във всякакви условия, като войници, изпратени в окопите.
Макар че е важно, те продължават да вършат работата си, което трябва, те се борят сега по време на спешната ситуация, за да им бъдат предоставени маските, личните предпазни средства и тестовете за тампони, да се изведат отговорности и да се постави земята, така че да не е всичко както преди в здравната система в края на спешната ситуация.
Това трябва да стане с приноса на работниците, с организираната акция на работниците, без да се оставя политиците да яздат този сериозен проблем (както правят тези копелета на Демократическата партия в наши дни, които говорят, че трябва да върнем здравната система на публичния сектор)

Ние говорим с логистичните работници, в складовете, където е съсредоточена нашата дейност, и тези в хранителните фабрики, които имат общо, да бъдат инфилтрирани и контролирани от системата за кооперация.
Дори да е имало много малки епизоди на микроконфликт за получаване на защитно оборудване, нашата дейност е за бунт, тъй като не е възможно да се гарантират безопасни условия от заразяване, стига работната организация да е насочена да обработва толкова много стоки, колкото е възможно за печалби от масовото разпределение.
Ние казваме, че в сектор, в който цари диктатура, където има условие за ново робство, че по дефиниция не позволява човешките условия, няма алтернатива на бунта.
Складовете, които спряха, показаха единствения възможен начин: бунтът вътре в склада е решението!
Защото това е нашата работа като другари към работниците.

В наши дни всички говорят и с основание осъждат ролята на господарите и асоциацията им „Конфиндустрия“, които попречиха да създадат „червени зони“ пред огнището на пандемията, което е важен аспект, но защо те не видяха какво се е случило в фабриките първите три седмици на март?
Докато „Конфиндустрия“ популяризира видеоклипа „Бергамо тече“, за да увери международните клиенти и да продължат бизнеса си, собствениците на големите мултинационални компании със седалище в Бергамо, Брембо и Тенарис са начело, добре знаейки влиянието на вируса. на работниците във фабриките, тъй като вече са го виждали в своите заводи в Китай месеци преди, вместо да защитят работниците, те се опитваха да поддържат фабриките отворени през първите седмици на март, като предадоха през официалните профсъюзи съобщението, че се дължи на работа (например на 6 март ръководството и представителите на масовите профсъюзи започнаха процедура, за да продължат да работят дори под епидемичния риск).
Тези фабрики останаха отворени до високите отсъствия след първите сериозни инфекции и тежестта на спонтанните стачки, които нарастваха, ги накараха да изберат стоп.
Въпреки рисковете, те се опитаха да направят колкото е възможно повече, за да завършат спешните доставки.
Същото се случи във верига, във всички средни и малки компании, тъй като те не искаха да се спрат преди всичко под несигурността, пред която са изправени, когато работят също означаваха да продължават да печелят пари.
В Бергамо имаме около 173 000 работници, заети във фирми с над 20 служители.

Ситуацията във фабриките сега е, че голяма част от работниците разбраха, че са изложени на много сериозен риск. Някой по някакъв начин би могъл да се защити от CoVid19, други най-накрая разбраха, че господарите не се интересуват от нашето здраве, печалбите им идват на първо място.
Доказателството са нашите съквартиранти, които загинаха, след като бяха заразени във фабриката, докато шефовете скриха данните за вирусоположителните хора и накараха всички да работят без предпазни средства, всички в същите навеси и съблекални.
Това е истинското лице на експлоатацията: майсторите и работниците не са на една и съща лодка.
Ако сме разбрали това, не можем да се върнем
Трябва да направим още една стъпка заедно.
Трябва да прекараме седмици, преди да се върнем на работа.
Трябва да положим всички възможни усилия за изграждането на колективен път и трябва да мислим и да го направим в момента.
Примерът със спонтанните стачки ни показа пътя, който трябва да извървим.
Когато работниците се мобилизират без каишката на официалните съюзи, те се притесняват и плашат господарите и правителството им.
Работниците са тези, които карат цялата икономика да се движи, никога както в наши дни силата, която бихме могли да станем очевидни, ако се организираме и осъзнаем, че трябва да разрушим тази система.
Затова призовавайте работниците и народните маси да погледнат какво наистина се е случило и да се организирате, извън и срещу официалните синдикати.

Какво искаме? Всичко!
Това, от което се нуждаем сега в Бергамо, е бунтът на работници и маси и да започнем да го изграждаме сега, като се борим сега във всички възможни и въображаеми форми и начини.

Какво искаме? Всичко!
Вашата система, вашата власт, вашата държава и правителство се провалиха, убиха нашите близки, продължават да го правят и ще продължат така, но ние черпехме опит от всичко това и ще ви дадем сметката за плащане, и тя ще бъде висока ! 



Гласувай:
1



1. milady - ?? съмнявам се..
09.04.2020 13:13
дали не е Фейк това..
Залога е многоо по Голям, от Италия...
...т е.. Цялата Земя..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gevara01
Категория: Политика
Прочетен: 334078
Постинги: 196
Коментари: 84
Гласове: 62
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930