Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2021 18:43 - Защо предложението на Мая Манолова за средна работна заплата на народните представители не бе прието ?
Автор: gevara01 Категория: Политика   
Прочетен: 160 Коментари: 0 Гласове:
1




Защото системата в България е капиталистическа. Странно, Мая, с какво намерение направи това предложение? Дали се е зачела в нашите публикации /на БРСП/ и си е помислила, че може да изкара добри дивиденти за партията си, като заимства чужди идеи или наистина лично тя одобрява тази мярка на парижките комунари! Защо пък не, нормално е, ако истински се мисли за съдбата на България и българския народ, да се вземат такива решения.
Само че допусна сериозна грешка. Предложи го не навреме в зверилника, наречено НС, където е пълно в момента с жадни за забогатяване от държавната хазна депутати. В цяла България и Европа, особено пък в Брюксел, същите хищни акули. Ако в Париж след първите месеци на революцията, след героизма на хилядите мъже и жени, заплатили с живота си за победата на идеята за свобода, братство и равенство, е можело да се приеме такъв закон, то сега, при това обезверено, предадено от собствените си водачи население, най-добрата част от него избягала в чужбина,е НЕВЪЗМОЖНО, АБСУРДНО Е!.
Може да стане само, ако се повторят ПК и ВОСРР и истински социалисти дойдат на власт, а в парламента идват няколко пъти в годината, в мнозинството си, производствени работници да приемат закони.
Бедний ми Левски, записал в тефтерчето си всеки похарчен грош за делото ,никак не ми приличаш на сегашните ни депутати, министри, премиери и президенти, окачили твоя портрет в своите кабинети, уж работещи като теб за род и родина и получаващи СКРОМНО заплащане.
Независимо от всичко, ние от БРСП приветстваме Мая Манолова за нейния кураж да направи това предложение. Не и се сърдим за плагиатството, просто се радваме, че и други мислят като нас и предлагат идеята на парижките комунари в НС- една средна работна заплата-1570 лв., за висшите изборни държавни чиновници. Не сме очаквали предложението да срещне подкрепа сред народните представители. Те вкупом гласуваха против, за запазване на досегашните им високи заплати.
Изобщо, тая работа не може да намери подкрепа в един буржоазен парламент. В капиталистическа страна , където всеки иска да прекара другия. Тази идея може да се проведе само в едно социалистическо общество, където идеята за равенство е жива. Равенство не изобщо, а равенство между средните работни заплати на производствените работници и на чиновниците.


 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gevara01
Категория: Политика
Прочетен: 335408
Постинги: 196
Коментари: 84
Гласове: 62
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930