Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2023 14:03 - Съвместно изявление
Автор: gevara01 Категория: Политика   
Прочетен: 938 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съвместното изявление от 1 май.
Всички пролетарии и потиснати народи по света, обединявайте се!
1 май за пролетарската и социалистическа революция по целия свят против империализма, реакцията, мизерията и войната!
1 май е денят, в който работническата класа и експлоатираните маси по света желаят да запълнят площадите и улиците във всички страни като единна международна класа, мобилизирана срещу експлоатацията на капиталистическия свят.
Днес работниците и народните маси осъждат капиталистическия строй и империалистическото господство над потиснатите страни, противопоставят се на сътрудничещите профсъюзни организации и на партиите "работническо-продавачи", които прославят компромиса с експлоататорите, експлоатацията на наемния труд, служенето на големите монополи на империализма, които трупат печалби и богатства.
Цените на основните стоки са на най-високото си ниво от 40 години; реалните заплати на работническата класа са спаднали още повече; Безработицата и свиването на работната сила нарастват драстично във всички основни сектори. През последните 10 години 99% от световното богатство е попаднало в ръцете на 1% от капиталистите. Капиталистическото унищожаване на околната среда и природата напредва, ускорява и увеличава природните бедствия, които социалното неравенство превърна в ужасни трагедии за народите по света.
Капитализмът е система на натрупване, печалба и експлоатация на работническата класа; Капиталистическото производство все повече се характеризира с антиобществено производство и все повече и повече с частна собственост. Това е фундаменталното противоречие, което ще доведе до неизбежния му крах.
Както правилно отбелязва Маркс, от всяка пора на капитала капе кръв и мръсотия от главата до петите, а единственото освобождение на работническата класа е да унищожи капиталистическата система с всички необходими средства на силата.
Маркс и комунистите твърдяха, че историята се прави от класовата борба и че днешният свят, от една страна, империализмът е в криза, кризата е поставена върху пролетариите и народните маси, потискайки борбата и пролетарските и комунистическите организации; От друга страна, те посочват, че пролетариите и народните маси са изправени пред историческа ситуация, в която са въвлечени във все по-широко разпространени борби и бунтове, които поставят под въпрос империалистическите и реакционните правителства, буржоазните държави и целия империалистически капиталистически обществен строй.
Целият свят е свидетел на класовото и войнствено движение на работническата класа и масите от хора срещу пенсионната реформа на правителството на Макрон излизат на улиците в Париж и други френски градове; Големи борби се развиват и в Англия, Германия и Швейцария. Френската империалистическа държава отговаря на тези големи борби с репресии. Но репресиите не спират, а по-скоро подхранват борбата на пролетариите и народните маси, които развиват войнствени борби в периферията на буржоазната демокрация.
Днес е по-ясно от всякога, че империалистическите капиталисти са тези, които пречат на социалния прогрес, че те са паразитната класа, която трябва да бъде заличена от лицето на земята.
Борбите на пролетариите и народните маси, съпротивляващи се на атаките на капиталистите срещу работната заплата, работните места, здравеопазването и условията на живот, трябва да бъдат насочени към тяхната експлоатация, премахване на частната собственост върху средствата за производство и привилегията да имат принадена стойност.
Историята е показала, че империализмът върви към война, за да раздели света и да завладее световния пазар, за да преодолее кризата. Руско-украинската война е резултат от империалистическото съперничество между Русия и САЩ, война за разделяне на света за монополен контрол върху природните ресурси. От началото на войната условията на работническата класа, селяните и народните маси се влошиха, докато печалбите на военната промишленост и нефтените и газовите компании се удвоиха.
Буржоазията не може повече да управлява чрез парламенти и избори, пролетариите и масите се отказват от изборите. Необходимостта от социализъм и комунизъм произтича от кризата на империализма и борбите на пролетариите и народите по света. Пролетарските борби, въстанията на народите, младежите, жените, имигрантите, изискват единство за ново общество, организация и ръководство, програма за разрушаване, за изграждане на нова власт.
Изправена пред световната икономическа криза, буржоазията на империалистическите страни върви към война за справяне с нея; Поредното клане за империалистическа война за ново разделение на света. Всички империалистически страни, САЩ, Русия, Китай, Европа, Япония, активно се подготвят за световна война, използвайки всичките си вече налични оръжия, попълвайки арсеналите си с най-съвременни оръжия, от които военната индустрия прави огромни печалби. Изправени пред подготовката за световна война, господстващите класи, лакеите на потиснатите страни, се поставят в услуга на своите империалистически господари против интересите и волята на собствения си народ.
Пролетариите са единствената обществена сила, способна да се противопостави на войната, а когато тя избухне, да я превърне в революционна война. Те трябва да предотвратят разполагането на войници, оръжия, използването на пролетариите като "пионки" за несправедлива война. Те трябва да засилят антиимпериалистическата борба и народните войни в страните, потискани от империализма. Единството и революционните борби на пролетариите и народите по света могат да превърнат подготовката за империалистическата война и самата война в революционна гражданска война, война на народните маси за събаряне на империалистическото господство и поражение на властта на капитала във всички страни.
Всички марксистко-ленинско-маоистки партии и организации по света трябва да преобразуват сегашната криза на империализма и империалистическата война според различните стадии в различните страни в движения на пролетариите и народните маси по света, насочени към пролетарска и социалистическа революция.
Да даде пример за интернационалистично единство и борба срещу подготовката за ново световно империалистическо клане; Задача на комунистите е да обединяват и координират усилията във всички страни за насърчаване на революционната борба на армиите на пролетарските и народните маси срещу разполагането на войски и оръжия за империалистически войни, реакционни войни, несправедливи войни; Да застанат на общ фронт с всички революционни, антиимпериалистически, истински демократични сили по целия свят, особено в полуколониалните и полуфеодалните страни, които се противопоставят на войната и военната подкрепа на лакеите режими за техните империалистически господари; да отхвърли и разобличи реформистките, опортюнистични социалдемократически сили, които понякога в името на пролетариата и народа подкрепят една от империалистическите групи, които са смъртни врагове на потиснатите и експлоатираните по света; да се засили класовата борба, да се укрепят средствата за работническа съпротива и защита, да се укрепят истинските класови профсъюзи и т.н.
Тези, които организират работническите борби във фабриките, в секторите с най-висока експлоатация, в новите условия на наемния труд; да подкрепя големите борби на селските маси за връщане на земята на тези, които я обработват; да развива женско народно движение и революционен пролетарски феминизъм против дискриминацията, неравенството, убийствата на жени и изнасилванията, отричането на правото на аборт, двойното потисничество на съвременното средновековие в империалистическите страни и феодалното робство в страните, потискани от империализма; да засили войнствената борба срещу фашизма и расизма, да организира борбата на мигрантите срещу правото на прием, убежище, свобода на движение, работа, заплати, жилища, кланета по море и суша, особено в империалистическите страни; да разчита на бунта на младежките маси и да ги организира като фронтова линия на революционната борба против буржоазната държава; да се борим за освобождаването на политическите затворници и на всички наши класови братя и сестри, държани в затворите на империализма и реакционните режими.
Единството на световния пролетариат, единството на пролетариите от империалистическите страни и потиснатите народи по света е същността на интернационализма.
Интернационализмът изисква работническата класа във всяка страна да бъде организирана в своя собствена независима политическа партия, Комунистическата партия, днес в марксистко-ленинско-маоистката партия, и комунистическите партии от всички страни да се обединят в истинска международна конференция, за да изградят единна международна организация с нова визия и перспектива на Комунистическия интернационал.
Марксистко-ленинско-маоистките комунисти са в поход, трябва да се поучат от опита, от грешките, от историческите недостатъци, които им пречат да бъдат готови за новата историческа конюнктура.
Истински пролетарски и революционни партии, марксистко-ленинско-маоистки комунистически партии, способни да се справят със стратегии и тактики, подходящи за различните страни, на различни етапи; Ние трябва да построим, развием и изградим истински авангардни звена на работническата класа, способни да използват законни и незаконни форми на организация и борба, да се учат от масите и да се отърват от гнилия ревизионизъм, старите и новите форми, без да изпадат в порочни, губещи, идеалистични, субективистки, милитаристични дребнобуржоазни ексцесии.
Според условията, съществуващи в различните страни, ние трябва да изградим антикапиталистически, антифашистки и антиимпериалистически единен фронт, необходим за постигане на истинско ръководство на широките маси и за използване на противоречията вътре в класовите врагове. Ние трябва да създадем бойната сила, която изгражда пролетарската армия, способна да развива класовата война, революционната война, продължителната народна война.
Смърт за империализма! Да се борим за социализъм и комунизъм!
Да живее марксизмът-ленинизмът-маоизмът!
Да живее пролетарският интернационализъм!
Комунистически работнически съюз (mlm) Колумбия
Строителен комитет на Маоистката комунистическа партия на Галисия
Маоистка комунистическа партия – Италия
Комунистическа (маоистка) партия на Афганистан
Комунистическа партия на Индия (маоистка)
Комунистическа партия на Непал (мнозинство)
Комунистическа партия на Непал (маоистко-революционер)
Червената пътека на Иран (маоистка група)
Пролетарска партия Пурба Бангла (PBSP/Бангладеш)
Комунистическа партия на Швейцария (Червена група)
Комунистическа партия на Турция-марксистко-ленинска
Комунист на възстановяването – Бразилия
Швейцарска младежка комунистическа лига
Българска работническо-селска партия
 



Гласувай:
0



1. raders - На турски: "Аркадашлар фу...
30.04.2023 21:04
На турски: "Аркадашлар фукарлар, ебси кадалък туплар!" /Пролетарии от всички страни съединявайте се!/ Виж сега, момко, който и да си - правете си го този комунизъм колкото си искате, но само за вас. Не закачайте останалите хора, които не го искат! Всеки е свободен да живее както предпочита, но без да пречи на останалите - нали така? Защото, ако го направите насилствено, значи е робство /както си беше при соца/ Тоест - превръщате другите в роби. А то не е хубаво. "Анадън му?"
цитирай
2. gevara01 - Няма да е същият, като този до 89 г.
01.05.2023 18:13
Не знаете, че Българска Работническо-Селска Партия счита тъй наречения социализъм до 89 г. за държавен капитализъм или социализъм, както искате така го наречете, еднакъв смисъл има. Нищо насилствено не смятаме да правим! Насилието и експлоатацията са при капитализма в който сега живеем. Но го правят хитро и хората не се усещат. Плащате ли за всяка покупка 20% отгоре-плащате и не се оплаквате. Плащате ли огромните заплати на бюрокрацията, на депутатите- плащате и не се оплаквате. Плащате ли на днешните капиталисти яхтите, частните самолети, почивките на далечни и скъпи курорти- плащате и се радвате ,че имате работодател, който Ви взима на работа. Ами това е робство, а не истинския комунизъм при който няма данъци, няма експлоататори, няма разделение на много богати и много бедни. Въпрос на наука, капиталистите Ви лъжат, че при тях е най-добре и Вие вярвате. Вярвайте, комунистическите идеи, за народа, за обикновения трудов народ е най-добрата система и щете или не щете, мнозинството от народа някой ден ще я наложи с избори, защото ще разбере истината!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gevara01
Категория: Политика
Прочетен: 335338
Постинги: 196
Коментари: 84
Гласове: 62
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930